Link do nowej strony MOPR


 

Logo UE

Program asystent rodziny na rok 2022


Program Opieka wytchnieniowa




 

Ośrodek Interwencji Kryzysowej


Herb Bytomia


ŚDS Integracja


Logo MRPIPS


Logo rodzina.gov.pl

rodzina.gov.pl


Logo PFRON


Logo SOW


PUP Bytom


 

Praca-bytom.info


Logo Portalu OPS


Logo Bytom od Nowa


Logo podatki.gov.pl

 
 
 
 
 
 

Logo FEAD 2018

Logo PCKŚląski Oddział Okręgowy PCK - Oddział Rejonowy PCK Bytom w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym realizowanego w podprogramie 2018 rozpoczął działania w ramach środków towarzyszących takie jak:

  1. warsztaty kulinarne dla różnych grup pokoleniowych z udziałem eksperta kulinarnego, kuchmistrza, dietetyka, pokazujące różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych,
  2. warsztaty dietetyczne i dotyczące zdrowego żywienia,
  3. programy edukacyjne mające na celu zapoznanie z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu żywności,
  4. warsztaty edukacji ekonomicznej (nauka tworzenia, realizacji i kontroli realizacji budżetu domowego, ekonomicznego prowadzenia gospodarstwa domowego, z uwzględnieniem wszystkich finansowych i rzeczowych dochodów rodziny, w tym darów żywnościowych).

Warsztaty prowadzone są w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu ul. Stefana Żeromskiego 26 w godzinach od 14:00 do 15:30 (dwie godziny lekcyjne). Planowana ilość warsztatów to ok. 22 zrealizowane w terminie listopad 2018 do maj 2019 r. Terminy oraz  tematy działań towarzyszących w 2018 r. przedstawiają się następująco.

  1. 26.11.2018 r. Warsztaty Edukacji Ekonomicznej "Domowe finanse i Żywność"
  2. 03.12.2018 r. Warsztaty Kulinarne "Kulinarnie Mocni"
  3. 10.12.2018 r. Warsztaty dietetyczne cz.1 "Zasady Zdrowego Żywienia"
  4. 17.12.2018 r. Warsztaty dietetyczne cz.2 "Nie marnuj jedzenia i wartości odżywczych"

Żywność PCK - plakat